Bezig met het verwerken van de foto

Ongeschreven’ Swingers regels.

(Het is erg belangrijk om eerst duidelijke afspraken met partner je te maken.
Bepaal samen waar je grenzen liggen en zorg er samen voor dat die grenzen gerespecteerd worden.
Afspraken maak je over emotionele; relationele en praktische aspecten van het swingen.)

Nee = Nee
Als je tijdens het swingen toenadering zoekt, kan het voorkomen dat je wordt afgewezen.
Meestal zal dat subtiel gaan, zodat de afwijzing voor beide partijen zo min mogelijk kwetsend is.
Swingen vraagt om een wederzijds respect en een zekere fijngevoeligheid.
Nee is dus echt nee

Zorg voor elkaar
In de eerste plaats voor jezelf en je partner. Let goed op elkaar.
Houdt goed contact met elkaar, zorg dat je van elkaar weet of je het naar je zin hebt, of je je veilig voelt etc.
Het betekent ook dat je ook oplettend bent naar de andere swingers.
Dat kan variëren van opletten of iedereen het nog naar de zin heeft, tot in zeldzame gevallen waarschuwen.
Je kan ook alleen een opmerking maken wanneer je ziet dat mensen over hun grenzen gaan.
Bijvoorbeeld met drank, drugs of onveilige seks.
Daarbij hoef je je echt niet op te stellen als de safe sex of safe use politie

Safe sex is de norm
Gebruik altijd condooms en glijmiddel op waterbasis.
Respecteer de wens van partners om veilig te vrijen

Respecteer je gastheer en gastvrouw
Houd je aan de regels die gelden.
Als je een tijd afspreekt, houd je daar dan ook aan.
Veroorzaak geen ´overlast´.

Wat zijn Swingers en wat doen ze?

Swingen is een soort 'Lifestyle' waarin mensen openstaan voor elkaars ideeën t.a.v. sex. Ofschoon alleengaande mannen en vrouwen ook voorkomen, zijn de meeste swingers stellen. Swingen kan zeer spannend, erotisch en bevredigend zijn. Men kan op een veilige manier met meerdere mensen je erotische fantasieën bespreken, onderzoeken en uitvoeren. Intiem partnerruil-kontakt wordt als normaal ervaren. Trio's komen ook vaak voor. Sommige swingers willen slechts kontakt met een enkel stel, thuis. Anderen geven de voorkeur aan parenclubs en feestjes met gelijkdenkenden. Kontakten worden gelegd via kleine advertenties in bladen, via Dating and More, in clubs, op feestjes of door mond op mond reclame. Op deze manier leert men nieuwe interessante mensen kennen die dezelfde ideeën hebben.

Wie zijn swingers

Er bestaan nogal wat misverstanden over wie of wat swingers zijn. De meest voorkomende misverstanden zijn dat swingers een aantal oversexte mensen zouden zijn met een slechte relatie en niet te vergeten voorzien van een SOA. Niets is minder waar!

Swingers zijn gewone alledaagse mensen uit alle geledingen van de bevolking en werkend in alle denkbare beroepen, die het aangedurfd hebben om bestaande 'maatschappelijke' waarden t.a.v. sex te overschrijden om hun sexleven te verbreden.

Openheid, eerlijkheid, respect voor elkaar en discretie worden vanzelfsprekend gevonden, jaloezie is uit den boze. Bi-sexualiteit komt veel voor, homosexualiteit niet, de meeste swingersstellen zijn hetero.

Oversext zijn swingers zeker niet, zij voeren slechts uit waar anderen alleen maar over durven te dromen. Een slechte relatie? Hoe kan een open warme relatie waarin respect, begrip, passie standaard zijn en agressie en afgunst niet voorkomen een slechte zijn?

Omdat swingers veel geven om de gezondheid van hunzelf en die van anderen worden altijd condooms gebruikt. Slechts bij een 'vertrouwd' stel kan (na een test en/of een afspraak hierover) van het gebruik hiervan worden afgezien.

 

Zijn er ook regels

Zoals overal zijn er bij swingers ook (weliswaar ongeschreven) regeltjes. Reageer altijd op een uitnodiging voor een party of een prive-afspraak. Als een afspraak afgezegd moet moet worden -om welke reden dan ook- doe dat dan niet een paar uur van te voren! Neem altijd iets mee voor de gastvrouw, verzin iets orgineels. Te moeilijk? Neem dan het geijkte bloemetje mee, beter als niets! Zorg voor een goede hygiëne en eet van te voren geen scherpe spijzen of knoflook! Kledingvoorschriften zijn er niet, maar trek wel iets aan wat passend voor de gelegenheid is. Dus voor een erotische ontmoeting, voor de dame geen panties of plissee-rok en voor de heer geen houthakkersoverhemd en bergschoenen... Zorg voor leuke lingerie , ook de heer! Enne... heren als de lingerietijd is aangebroken ook de sokken uit! Een eerste prive-afspraak met een stel swingers is in principe vrijblijvend. Maar wees voorbereid, alles is mogelijk bij een dergelijke ontmoeting! De laatste en belangrijkste regel is: als er nee wordt gezegd wordt er ook nee bedoeld . Met andere woorden nee is nee!

Hoe begin je met swingen

Dat lijkt erg eenvoudig, maar het is geen makkelijke beslissing. De 'maatschappij' heeft nogal wat regeltjes verzonnen die allemaal terzijde moeten worden geschoven. Voor de meeste stellen is het een enorme en risicovolle stap. Het vertrouwen in elkaar wordt zwaar op de proef gesteld! In een swingersrelatie zal elk gevoel voor elkaar zich verdiepen: dus een goede relatie zal nog beter worden en een slechte , slechter. Ga dus nooit swingen om een niet goed lopende relatie te verbetere

Hoe ontmoet ik swingers

Reageer eens op een paar advertenties, of plaats zelf een advertentie! Ook op deze Swingers2 site vindt u veel informatie en kontaktadvertenties. Maak kontakt via pm of e-mail en spreek met elkaar af per telefoon. Vraag wat het andere stel van de afspraak verwacht en vertel wat jullie ervan verwachten. Ga bij voorkeur bij het andere stel op bezoek (als zij wel ervaring hebben). Wees vooral open en eerlijk!

Team S2 Ger&Jean